Afferden 17-07-2016

17-07-2016 Afferden Bleijenbeek

route

De weersberichten voor vandaag waren gunstig gestemd. De buienradar gaf voor deze dag droog weer aan en dus verzamelden we ons weer met frisse zin bij Ger in Blitterswijck. Helaas weer niet met de complete groep, Ben en Math handen andere verplichtingen en hadden afgezegd.

We vertrokken richting Afferden en volgden de navigatie van Michel, deze gaf een route over een droge zandweg zodat er twee auto’s na afloop een goede douche nodig had.

We begonnen zoals we gewend zijn eerst met een bakje koffie, verzorgd door Joop en een lekker stukje kersenvlaai als traktatie van Wil nog van zijn verjaardag.

De start van de wandeling was op de parkeerplaats van de golfclub in Afferden, niet ver van de ruine van een voormalig kasteel.

DSCN9024

De eerste kilometer was dan ook tussen de golfbanen van dit terrein met zijn green’s en tee’s.

Al snel kwamen we in de Afferdse bossen en passeerden we de Poaters kapel. Joop zijn vader heeft nog meegewerkt aan het opknappen van deze kapel. Aan de buitenkant van de kapel ontdekte Wil een bijennest, oppassen voor een steek dus.

We vervolgden onze weg door de mooie bossen van Afferden en onze fotograaf spotte een eenzame geit welke natuurlijk werd vastgelegd. Het vele lopen en dieren spotten maakt natuurlijk hongerig.

Verderop kwamen we voorbij een kudde schotse hooglanders.

 

 

De bossen maakten vervolgens plaats voor een meer open landschap met hei. Hier kwamen we voorbij een hoge uitkijktoren met een weids uitzicht, een moment om even een korte rustpauze in te lassen.

Het vervolg van de wandeling voerde ons langs een paar vennen met veel watervogels.

Al snel kwamen we binnen de bebouwing van Afferden. Voor Michel een moment om zijn hobby uit te oefenen, een zogenaamde ‘voortuincache’. De eigenaar kwam een kijkje nemen.

Na een kort onderonsje vervolgden wij de weg om op een terrasje te genieten van een welverdiend kopje koffie. We hadden alles goed gepland want juist op dat moment begon het te regen, zo namen we dus nog een tweede kop koffie en zelfs een derde.

Toen de regen voorbij getrokken was liepen we weer de bossen in. Een stukje langs een beek op via een smal paadje. Een mooi stukje. Er werd door onze natuurgids een witte buizerd gespot.

Via een aantal vennen kwamen we uiteindelijk bij het einde van deze mooie wandeling. Ik kan wel zeggen een van de mooiste wandelingen tot nu toe.

We sloten de dag af met een etentje in Aijen bij truckstop Arizona alwaar we onze maag flink vulden met een goede maaltijd.

 

Tot de volgende wandeling.

Voor meer foto’s van deze wandeling klik hier.